Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Lasagna z dynią

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kolejny sposób na przyrządzenie lasagne!

Lasagna z dynią

Składniki:

Lasagna z dynią

 

  • 50dag.płatków lasagne,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • 10dag.selera korzeniowego,
  • 1 cebula,
  • 30dag.dyni,
  • 40dag.brokułów,
  • 4 łyżki oliwy,
  • 2dag.masła,
  • 10dag.startego parmezanu,
  • Sos;
  • 5dag.masła,
  • 5dag.mąki
  • 800ml.mleka,
  • gałka muszkatołowa,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Lasagna z dynią
Makaro podgotować.Łodygi selera naciowego oraz seler korzeniowy,cebulę,miąższ z dyni pokroić w kostkę.Brokuł podzielić na różyczki.Warzywa podsmażyć na oliwie.Sos;masło roztopić w rondelku,dodać mąkę zasmażyć,wymieszać z mlekiem i przyprawić gałką muszkatołową solą i pieprzem.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem,ułożyć w nim warstwą makaronu lasagne a na niej porcję warzyw i sosu,tak sama układać kolejne warstwy,całość posypać startym parmezanem i piec w 180"C ok.20min.

Tagi:

sosy dynia