Sposób przygotowania:
Lasagne kapuściane
Płaty makaronu lasagne ugotowałam wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie na pół miękko. Do wody dodałam 1 łyżkę oleju, dzięki czemu makaron się nie sklei. Kapustę oczyściłam, drobno poszatkowałam, wrzuciłam do garnka, zalałam wodą i dusiłam. Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry. Kilka z nich odłożyłam na bok. Kiełbasę pokroiłam w plastry. Pieczarki i kiełbasę podsmażyłam na 1 łyżce oleju. Dodałam koncentrat pomidorowy. Przyprawiłam do smaku solą, pieprzem oraz słodką mieloną papryką. Wymieszałam z kiełbasą i grzybami, ściągnęłam z ognia. Naczynie wysmarowałam resztą oleju i układałam w nim na przemian warstwami mieszankę z kapusty. Na samym wierzchu powinien być makaron. Na makaronie ułożyłam kilka plasterków pieczarek. Oprószyłam startym żółtym serem .Zapiekałam całość w 180s.c przez 20 minut.
MagdaMM