Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Lasagne truskawkowa

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pamiętacie truskawki z makaronem? Pokaże Wam inną wersję tego smakowitego dania:)

Lasagne truskawkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lasagne truskawkowa

 

  • Truskawki świeże - 350 gram
  • śmietana kremówka30% - 350 gram
  • cukier puder - 2 łyżki
  • cukier waniliowy - 2 łyżeczki
  • płatki migdałów - 2 łyżki
  • makaron lasagne(listki) - 4 sztuk

Sposób przygotowania:

Lasagne truskawkowa
1.Zalej makaron wrzątkiem - odczekaj co najmniej  25 minut 2.Ubij śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - wsadż do lodówki 3. W  tym czasie pokrój   truskawki w plasterki.N a suchej patelniupraż  płatki migdałów 4. Gdy makaron  zmięknie - osusz go papierowym ręcznikiem i przekładaj: śmietana - truskawki - płatki migdałów - makaron - śmietana...itd 5. Gotowe schładzamy w lodówce i możemy podawać!
Lasagne truskawkowa
Etap 1
Lasagne truskawkowa
Etap 2
Lasagne truskawkowa
Etap 3
Lasagne truskawkowa
Etap 4

Tagi:

makaron