Sposób przygotowania:
Lasagne z pieczarkami i serem risotta
Serek risotta wymieszać z pesto,ewentualnie dosolić.Pieczarki pokroić w plasterki,cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać olej usmażyć na nim pieczarki z cebulą,doprawić pieprzem i solą.Przecier pomidorowy lekko posolić.Natłuścić żaroodporne naczynie,na dnie ułożyć 1/3 płatów lasagne,tak aby na siebie zachodziły,posmarować połową masy serowej,rozłożyć połowę pieczarek z cebulą i polać 1/3 przecieru pomidorowego,znowu ułożyć płaty lasagne,posmarować reszta serowej masy,wyłożyć resztę pieczarek z cebulą i polać 1/3 przecieru.Przykryć resztą płatów lasagne,polać reszta przecieru pomidorowego i posypać parmezanem.Piec ok.40min.w 180"C.