Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Lasagne z pieczarkami i serem risotta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kolejna propozycja na przyrządzenie lasagne!

Lasagne z pieczarkami i serem risotta

Składniki:

Lasagne z pieczarkami i serem risotta

 

  • 25dag.płatów lasagne,
  • 25dag.sera risotta,
  • 5 łyżek zielonego pesto,
  • 1/2szkl.startego parmezanu,
  • 2 łyżki oleju,
  • 50dag.pieczarek,
  • 50dag.przecieru pomidorowego,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Lasagne z pieczarkami i serem risotta
Serek risotta wymieszać z pesto,ewentualnie dosolić.Pieczarki pokroić w plasterki,cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać olej usmażyć na nim pieczarki z cebulą,doprawić pieprzem i solą.Przecier pomidorowy lekko posolić.Natłuścić żaroodporne naczynie,na dnie ułożyć 1/3 płatów lasagne,tak aby na siebie zachodziły,posmarować połową masy serowej,rozłożyć połowę pieczarek z cebulą i polać 1/3 przecieru pomidorowego,znowu ułożyć płaty lasagne,posmarować reszta serowej masy,wyłożyć resztę pieczarek z cebulą i polać 1/3 przecieru.Przykryć resztą płatów lasagne,polać reszta przecieru pomidorowego i posypać parmezanem.Piec ok.40min.w 180"C.

Tagi:

pesto risotto