Sposób przygotowania:
Makaron z serem i boczkiem
Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę pokroić na mniejsze kawałki, od boczku odkroić skórę i pokroić go w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim cebulkę. Jak cebula się zeszkli dodać do niej pokrojony boczek. Całość chwilę razem podsmażać,soląc w tym czasie, do momentu, aż boczek się nie zrumieni.
Ugotowany makaron przełożyć do talerza (nałożyć tyle ile mamy ochotę zjeść). Rozkruszyć na niego biały ser (dodać tyle ile lubimy)i polać całość podsmażonym z cebulką boczkiem, okrasić tłuszczykiem, który powstał na patelni podczas podsmażenia.
Ugotowany makaron przełożyć do talerza (nałożyć tyle ile mamy ochotę zjeść). Rozkruszyć na niego biały ser (dodać tyle ile lubimy)i polać całość podsmażonym z cebulką boczkiem, okrasić tłuszczykiem, który powstał na patelni podczas podsmażenia.
Pan Zmieszany
zpm-karol.pl/