goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Łazanki Gieni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Są bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu

Łazanki Gieni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łazanki Gieni

 

  • makaron łazanki 1/2 kg
  • kapusta biała 1/2 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • smalec 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Łazanki Gieni
Cebulę siekamy, podduszamy na smalcu. Kapustę szatkujemy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do cebuli i dusimy na niewielkim ogniu (podlewamy odrobiną wody). Kapustę mieszamy by się nie przypaliła. Kiedy kapusta będzie miękka doprawiamy ją do smaku. Dodajemy do niej makaron ugotowany w osolonej wodzie.
Łazanki Gieni
Cebulę drobno kroimy i podduszamy na tłuszczu
Łazanki Gieni
Dodajemy poszatkowaną kapustę i całość dusimy do miękkości

Tagi:

makaron