Sposób przygotowania:
Mielone meksykańskie w kapuścieI
1. Do miski przekładam mięso mielone, wbijam jajko, dodaję obraną drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, pokrojone drobno ogórki, kukurydzę. Następnie wsypuję sól, paprykę ostrą i wyrabiam masę mięsną.
II
2. Kapustę pekińską kroję w dwu centymetrowe krążki, wyjmuję środek, tak żeby powstał nam otwór. Środek z kapusty możemy wykorzystać do surówki. Krążki z kapusty układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
III
3. W każdy otwór kapusty wkładam mięso i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
IV
4. Po tym czasie wyjmuję z piekarnika, smaruję sosem meksykańskim i posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, zapiekam 10 minut w piekarniku.
V
5. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.
6. Smacznego