Sposób przygotowania:
Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasa i pesto
Kiełbasę wraz z cebulą kroimy w kosteczkę i przesmażamy do zarumienienia.
Kapustę kiszoną wraz z marchewką obgotowujemy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do kiełbasy - doprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy razem przez 5 minut.
Makaron łazanki gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kapusty z kiełbasą.
Na koniec dodajemy czerwone pesto z suszonych pomidorów, mieszamy przesmażając razem 2-3 minuty by smaki się przegryzły.
Kapustę kiszoną wraz z marchewką obgotowujemy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do kiełbasy - doprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy razem przez 5 minut.
Makaron łazanki gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kapusty z kiełbasą.
Na koniec dodajemy czerwone pesto z suszonych pomidorów, mieszamy przesmażając razem 2-3 minuty by smaki się przegryzły.
zbysiowa
Konczi
też się skusiłam bo dawno nie było, dodatek pesto był strzałem w dziesiątkę - polecam!
biedroneczki
mocsłodkości