lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Galareta drobiowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wpadłam na pomysł zrobienia rosołu, jednak w między czasie zmieniłam zdanie i powstała galareta drobiowa. Pyszna bo na włoszczyźnie i mięsku drobiowym.

Galareta drobiowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Galareta drobiowa

Składniki:

Sposób przygotowania:

Galareta drobiowa

Krok 1

Do garnka wlewamy 3 litry wody, dodajemy włoszczyznę- seler, por, pietruszkę, marchew oraz przyprawy. Wkładamy umyte udka z kurczaka i na małym ogniu gotujemy z dwie godzinki.

Krok 2

Ugotowaną marchew kroimy w kosteczkę, udka z kurczaka obieramy.Wkładamy do garnka obrane mięsko i marchewkę, zalewamy rosołem ( 2 litry), dodajemy żelatynę rozpuszczoną, mieszamy.


Przekładamy do szklaneczek i zostawiamy do ostudzenia. Wkładamy do lodówki już chłodne. Podajemy z octem jak kto lubi.

Galareta drobiowa
Ugotowaną marchew kroimy w kosteczkę, udka z kurczaka obieramy.Wkładamy do garnka.
Galareta drobiowa
Zalewamy rosołem ( 2 litry), dodajemy żelatynę rozpuszczoną, mieszamy .
Galareta drobiowa
Przekładamy do szklaneczek i zostawiamy do ostudzenia.Wkładamy do lodówki już chłodne.Podajemy z octem jak kto lubi.