Sposób przygotowania:
Pstrąg z dyniowymi i buraczkowymi frytkamiPRZYGOTOWANIE KASZY:
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Ugotowaną odstawiamy pod przykryciem, by doszła, po czym delikatnie studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę i delikatnie przysmażamy. Do zrumienionej dodajemy kaszę.
Całość chwilkę razem podgrzewamy. W trakcie podgrzewania kaszę doprawiamy do smaku oraz dodajemy do niej natkę pietruszki.
FRYTKI:
Buraczki obieramy i kroimy w słupki (frytki). Pokrojone przekładamy na talerz, skrapiamy oliwą i oprószamy przyprawami (sól, pieprz, tymianek, majeranek). )
Tak samo postępujemy z dynią.
ETAP 3
Przygotowane warzywa wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Warzywa wkładamy do piekarnika na około 5 minut, 180°C.
Między czasie przygotowujemy ryby.
RYBY:
Umyte i osuszone ryby oprószamy solą i pieprzem i nacieramy olejem. Środki ryb wypełniamy przygotowaną kaszą.
Na wierzchu ryb wykonujemy nacięcia, w których umieszczamy plasterki czosnku i igiełki rozmarynu.
ETAP 5
Tak przygotowane ryby wykładamy na podpieczone warzywa.
Całość ponownie władamy do piekarnika. Ryby pieczemy do miękkości około 25-30 minut w 180°C.
Gotowe danie wyjmujemy, oprószamy natką pietruszki i podajemy.
SylaUla
Marika-
Jagodowa
biedroneczki
mocsłodkości