Sposób przygotowania:
Łazanki z młodą kapustką
Makaron gotuję al’ dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Po ugotowaniu zostawiam na durszlaku.
Kapustę myję i szatkuję, gotuję w małej ilości wody z dodatkiem łyżeczki warzywka, tak aby była na wpół twarda. Obraną cebulę kroję w pół plasterki, kiełbasę w drobną kosteczkę. Na patelni podsmażam kiełbasę, dodaję cebulę i smażę do zrumienienia.
Doprawiam pieprzem czosnkowym. Następnie łączę z odsączoną z wody kapustą.Na talerz wykładam porcję makaronu, posypuję obficie świeżo zmielonym pieprzem, nakładam kapustę , doprawiam i podaję;)
Kapustę myję i szatkuję, gotuję w małej ilości wody z dodatkiem łyżeczki warzywka, tak aby była na wpół twarda. Obraną cebulę kroję w pół plasterki, kiełbasę w drobną kosteczkę. Na patelni podsmażam kiełbasę, dodaję cebulę i smażę do zrumienienia.
Doprawiam pieprzem czosnkowym. Następnie łączę z odsączoną z wody kapustą.Na talerz wykładam porcję makaronu, posypuję obficie świeżo zmielonym pieprzem, nakładam kapustę , doprawiam i podaję;)
Netka
Wczoraj podsunełaś mi pomysł na zupę jarzynową a dzisiaj Twoje apetyczne zdjęcie przypomniało mi,że dawno nie robiłam łazanek :) Trzeba się zmobilizować :)
zbysiowa
Hahhaaaa, dziękuję Anetko:)
2milutka
zbysiowa
Agatko ja też pierwszy raz zrobiłam, wyszło pysznie;)
edytaha
zbysiowa
Dziękuję Edytko:)
monikaT83
zbysiowa
Koniecznie:)