peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie smaczne i pełne witamin

Leczo

Składniki:

Leczo

 

  • 400 g kiełbasy podwawelskiej

 

 

 

  • 2 średnie cebule

 

  • ok 350 ml domowego przecieru pomidorowego lub dwa duże pomidory

 

 

 

 

  • 4 łyżki oleju roślinnego

Sposób przygotowania:

Leczo
Warzywa myjemy i osuszamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy do zeszklenia. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę i dodajemy do zeszklonej cebuli. Dodajemy połowę przecieru pomidorowego. Cukinię kroimy w kostkę (nie obieramy) i dodajemy do papryki z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy gdy warzywa zmiękną. Dodajemy resztę przecieru pomidorowego i dusimy razem jeszcze przez około 5-10 minut.