Sposób przygotowania:
Leczo warzywne z makaronem domowym
Makaron: Jajka rozbełtać z wodą. Dodać do mąki i posypać szczyptą soli. Wyrobić ciasto. Rozwałkować podsypując mąką. Pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez maszynkę . Makaron podsypać mąką by się nie sklejał i wrzucać na wrzątek . Dodać 2 łyżki oleju rzepakowego , makaron się nie skleja podczas gotowania. Ugotowany makaron przełożyć do zimnej wody przepłukać. Leczo warzywne: Pokroić warzywa czyli cukinię pieczarki, pomidory,paprykę . Wrzucić na patelnię doprawić przyprawami i czosnkiem pokrojonym w plasterki . Smażymy na oleju rzepakowym . Warzywa podduszone dają sos wyparowują trochę robi się gęstsze i mamy leczo warzywne prosto z patelni podajemy z makaronem swojskim.