Sposób przygotowania:
Leczo z kalarepką i parówkami
Cebulę i kalarepkę obrać. Cebulę pokroić w pól plasterki. Kalarepkę w dużą kostkę pokroić. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić cebulę i kalarepkę. Zeszklić. Następnie wlać około ¼ szklanki wody i dusić warzywa. W między czasie papryki pozbawić nasion i pokroić w średniej wielkości kostkę. Gdy kalarepka będzie na wpól miękka dodać papryki. Po kojonych 5 minutach dodać pokrojone w krążki parówki. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie pokroić je w dużą kostkę. Dołożyć do garnka i dusić razem jeszcze około 5-7 minut. Dodać koncentrat i doprawić do smaku, dobrze wymieszać. Mąkę wymieszać z ¼ szklanki wody i wlać do garnka. Zagotować. Smacznego!