Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Gulasz z ryżem i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świąteczny gulasz podany z ryżem, może również gościć na naszym stole. Tym razem będzie orientalnie, pikantnie i troszkę słodko to smaki, które świetnie łączą się z wieprzowiną.

Gulasz z ryżem i warzywami

Składniki:

Gulasz z ryżem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z ryżem i warzywami

I

Gulasz z ryżem i warzywami

1. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układam na dnie naczynia.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do warzyw dodaję mięso pokrojone w kostkę. Mięso doprawiam paprykami oraz solą.
4. Smażę około 10 minut, podlewam wodą i gotuję do miękkości mięsa.

II

Gulasz z ryżem i warzywami

5. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, przekładam do mięsa.
6. Fasolę odlewam z zalewy, również przekładam do mięsa.
7. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, sos sojowy.
8. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję.

III

9. Mięso z sosem układam na ryżu.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.