Sposób przygotowania:
Gulasz z ryżem i warzywamiI
1. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układam na dnie naczynia.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do warzyw dodaję mięso pokrojone w kostkę. Mięso doprawiam paprykami oraz solą.
4. Smażę około 10 minut, podlewam wodą i gotuję do miękkości mięsa.
II
5. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, przekładam do mięsa.
6. Fasolę odlewam z zalewy, również przekładam do mięsa.
7. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, sos sojowy.
8. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję.
III
9. Mięso z sosem układam na ryżu.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.
Czekoladka 2