Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Legumina jabłkowa z rumem

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

W misce ubijamy jajka, mąkę przesianą, 3 łyżki cukru, później dodajemy mleko i

Legumina jabłkowa z rumem

Składniki:

Legumina jabłkowa z rumem

 

Sposób przygotowania:

Legumina jabłkowa z rumem
W misce ubijamy jajka, mąkę przesianą, 3 łyżki cukru, później dodajemy mleko i rum. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na naleśniki. Obrane jabłka bez pestek krajamy na cienkie plasterki. Jabłka wkładamy do żaroodpornego naczynia nasmarowanego masłem, zalewamy przygotowanym ciastem i posypujemy resztą cukru. Wstawiamy do bardzo gorącego piekarnika (250 st) na ok 40 minut. Gdy legumina wyrośnie i będzie rumiana z wierzchu - jest gotowa! Podajemy ją na ciepło lub na zimno.