marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Legumina z jagód.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jagody oczyścić,opłukać i przetrzeć.Do przecieru dodać cukru pudru i żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości wody.Ubić pianę i wymieszać.

Legumina z jagód.

Składniki:

Legumina z jagód.

 

  • Duży lub średni słoik świeżych jagód,
  • 2 dkg.cukru pudru,
  • 2 g.żelatyny,
  • 2 białka na pianę.

Sposób przygotowania:

Legumina z jagód.
Jagody oczyścić,opłukać dokładnie i osączyć na sitku,a następnie przetrzeć.Do przecieru dodać cukier puder i żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości wody,wymieszać,ubić pianę z białek,wymieszać lekko i odstawić do zestalenia się.