Monikulka

Monikulka

Kucharz
[Przepisów: 7]

Legumina z mąki ziemniacznej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smakowity deser na każda porę roku przypominający smaki dzieciństwa, łatwy w przygotowaniu dla kazdego.

Legumina z mąki ziemniacznej

Składniki:

Legumina z mąki ziemniacznej

 

Sposób przygotowania:

Legumina z mąki ziemniacznej

ETAP 1:

Żółtka utrzec z cukrem, dodać cukier waniliowy.
Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie mieszać z masą żółtkową , przesypując równocześnie mąka ziemniaczaną.
Masę wlać do formy lub rondla wysmarowanego masłem i wysypanego tarta bułą i wstawic do średnio goracego pieca na ok 1/2 godziny, aby legumina upiekła sie i zarumieniła.
Podawać z sokiem owocowym.


Tagi:

ziemniaki