Sposób przygotowania:
Legumina z wiśniami
Wiśnie wydrylować.
Z mąki, jajek, mleka i cukru waniliowego przygotować gładkie ciasto naleśnikowe.
Żaroodporne naczynie grubo wysmarować masłem, ułożyć wiśnie, zalać ciastem naleśnikowym.
Na wierzchu ułożyć grudki pozostałego masła.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku do ładnego zrumienienia.
Po wyjęciu z piekarnika suto posypać cukrem pudrem.
Leguminę podawać ostudzoną.
Z mąki, jajek, mleka i cukru waniliowego przygotować gładkie ciasto naleśnikowe.
Żaroodporne naczynie grubo wysmarować masłem, ułożyć wiśnie, zalać ciastem naleśnikowym.
Na wierzchu ułożyć grudki pozostałego masła.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku do ładnego zrumienienia.
Po wyjęciu z piekarnika suto posypać cukrem pudrem.
Leguminę podawać ostudzoną.