jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Legumina z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

legumina z wiśniami rewelacyjny deser dla dzieci

Legumina  z wiśniami

Składniki:

Legumina z wiśniami

 

Sposób przygotowania:

Legumina z wiśniami
Wiśnie wydrylować.
Z mąki, jajek, mleka i cukru waniliowego przygotować gładkie ciasto naleśnikowe.
Żaroodporne naczynie grubo wysmarować masłem, ułożyć wiśnie, zalać ciastem naleśnikowym.
Na wierzchu ułożyć grudki pozostałego masła.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku do ładnego zrumienienia.
Po wyjęciu z piekarnika suto posypać cukrem pudrem.
Leguminę podawać ostudzoną.

Tagi:

jajko jajka