czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Lekka kalfiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Można ja jeść bez końca i bez... konsekwencji ;)

Lekka kalfiorowa

Składniki:

Lekka kalfiorowa

 

  • 1 udko z kurczaka
  • 1/2 kalafiora
  • 2 młode marchewki
  • 3-4 młodych ziemniaków
  • 1 pietruszka
  • nać pietruszki i selera
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Lekka kalfiorowa
Udko zalać wodą i zagotować. Posolić. Dodać pokrojoną w talarki marchewkę, pietruszkę i związane w pęczek nacie. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wsypać do zupy, kiedy mięso będzie już prawie miękkie. Udko wyjąć, a do zupy dodać podzielonego na różyczki kalafiora. Mięso z udka obrać i dodać do zupy. Wsypać koperek. Kiedy kalafior zmięknie, doprawić i wyłączyć gaz. Zaciągnąć jogurtem. Smacznego :)