Sposób przygotowania:
Lekka sałatka warzywna z kiełkami
1. Wszystkie warzywa umyć. Paprykę pokroić w cienkie paski, pomidora w kostkę. Rzodkiewkom uciąć listki i ogonki.
2. Do miski wsypać mix sałat, pomidora i paprykę.
Przygotować sos:
Sok z cytryny wymieszać ze szczyptą soli i oliwą z oliwek. Doprawić pieprzem i posiekaną drobno natką pietruszki. Sos wlać do miski i dokładnie wymieszać.
Sałatkę ozdobić wokoło rzodkiewkami, a na wierzchu ułożyć kiełki.
2. Do miski wsypać mix sałat, pomidora i paprykę.
Przygotować sos:
Sok z cytryny wymieszać ze szczyptą soli i oliwą z oliwek. Doprawić pieprzem i posiekaną drobno natką pietruszki. Sos wlać do miski i dokładnie wymieszać.
Sałatkę ozdobić wokoło rzodkiewkami, a na wierzchu ułożyć kiełki.
CORAL