Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z fetą i płatkami migdałów
Brokuły myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki. Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy brokuły i gotujemy 4 minuty. Odcedzamy, a kiedy przestygną, wrzucamy do dużej, szklanej miski.
Ser feta kroimy w kostkę, dodajemy do brokułów i bardzo delikatnie mieszamy. Dodajemy przyprawę do sałatek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę do jogurtu naturalnego.
Dokładnie mieszamy. Polewamy sałatkę, a następnie posypujemy wierzch płatkami migdałów.
Ser feta kroimy w kostkę, dodajemy do brokułów i bardzo delikatnie mieszamy. Dodajemy przyprawę do sałatek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę do jogurtu naturalnego.
Dokładnie mieszamy. Polewamy sałatkę, a następnie posypujemy wierzch płatkami migdałów.