olusssiAA

olusssiAA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 63]

Lekka sałatka z kalarepki i truskawek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 110
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo lekka, dietetyczna sałatka o interesującym smaku. To taki mój mały eksperyment kulinarny, który okazał się strzałem w 10!

Lekka sałatka z kalarepki i truskawek

Składniki:

Lekka sałatka z kalarepki i truskawek

 

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka z kalarepki i truskawek
1. Wszystkie składniki, tj. kalarepki, szpinak i truskawki umyć osobno, dokładnie osączyć. Ze szpinaku usunąć ogonki. Kalarepki obrać i pokroić na cienkie plasterki. Z truskawek usunąć szypułki i pokroić je na ćwiartki. 2. Przygotować dressing: olej rzepakowy połączyć z octem balsamicznym oraz solą i pieprzem do momentu powstania emulsji. 3. Na talerze wyłożyć kolejno składniki sałatki: kalarepkę, listki szpinaku baby i cząstki truskawek, polać przygotowanym sosem i od razu podawać.