Sposób przygotowania:
Zielona sałatka z kaszą gryczaną
Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażamy na oliwie, gdy woda odparuje dodajemy kaszę i chwilkę smażymy.
Następnie zalewamy bulionem i dusimy, aż kasza wchłonie cały bulion. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany szczypiorek i koperek - mieszamy i wyłączamy ogień.
Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy opłukany bób i fasolkę szparagową - gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, a bób obieramy.
Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę.
Sałatę płuczemy i wrzucamy do miski, dodajemy ugotowane i pokrojone warzywa i kaszę - polewamy dresingiem, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy.
Dresing: Do miseczki wlewamy ocet, dodajemy musztardę, następnie wlewamy olej i energicznie mieszamy. Doprawiamy jeśli jest potrzeba.
Smacznego :)
Następnie zalewamy bulionem i dusimy, aż kasza wchłonie cały bulion. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany szczypiorek i koperek - mieszamy i wyłączamy ogień.
Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy opłukany bób i fasolkę szparagową - gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, a bób obieramy.
Kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę.
Sałatę płuczemy i wrzucamy do miski, dodajemy ugotowane i pokrojone warzywa i kaszę - polewamy dresingiem, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy.
Dresing: Do miseczki wlewamy ocet, dodajemy musztardę, następnie wlewamy olej i energicznie mieszamy. Doprawiamy jeśli jest potrzeba.
Smacznego :)