Sposób przygotowania:
Lekka sałatka z makaronem i kurczakiem
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, oprószamy przyprawą do kurczaka, wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor, odsączamy na ręczniku papierowym, pozostawiamy do ostudzenia.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, rukolę płuczemy, osuszamy.
Na dużym talerzu lub półmisku układamy ukolę, makaron, podsmażonego kurczaka, mango, posypujemy suszoną żurawiną (żurawinę możemy wcześniej sparzyć gorącą wodą).
Składniki sosu łączmy ze sobą, przed podaniem sałatkę polewamy przygotowanym sosem.
Podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor, odsączamy na ręczniku papierowym, pozostawiamy do ostudzenia.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, rukolę płuczemy, osuszamy.
Na dużym talerzu lub półmisku układamy ukolę, makaron, podsmażonego kurczaka, mango, posypujemy suszoną żurawiną (żurawinę możemy wcześniej sparzyć gorącą wodą).
Składniki sosu łączmy ze sobą, przed podaniem sałatkę polewamy przygotowanym sosem.
SylaUla