Sposób przygotowania:
Lekka sałatka z roszponki i szczypiorku
Roszponkę wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Szczypiorek myjemy i kroimy na bardzo drobno.
Kukurydzę konserwową przekładamy z puszki na cedzak, odsączamy z zalewy. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na ćwiartki. Do miski wkładamy roszponkę, pokrojony szczypiorek i kukurydzę konserwową, pomidorki koktajlowe, dodajemy jogurt, oliwę i przyprawy, mieszamy.
Kukurydzę konserwową przekładamy z puszki na cedzak, odsączamy z zalewy. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na ćwiartki. Do miski wkładamy roszponkę, pokrojony szczypiorek i kukurydzę konserwową, pomidorki koktajlowe, dodajemy jogurt, oliwę i przyprawy, mieszamy.