kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 344]

Lekka sałatka z roszponki i szczypiorku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na lekką sałatkę składającą się z roszponki i szczypiorku oraz kukurydzy konserwowej i pomidorków koktajlowych. Polecam.

Lekka sałatka z roszponki i szczypiorku Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Lekka sałatka z roszponki i szczypiorku

 

  • garść roszponki
  • duża garść szczypiorku
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka z roszponki i szczypiorku
Roszponke wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Szczypiorek myjemy i kroimy na bardzo drobno.

Kukurydzę konserwową przekładamy z puszki na cedzak, odsączamy z zalewy. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na ćwiartki. Do miski wkładamy roszponke, pokrojony szczypiorek i kukurydzę konserwową, pomidorki koktajlowe, dodajemy jogurt naturalny i przyprawy, mieszamy.
Lekka sałatka z roszponki i szczypiorku
Umytą roszponke przekładamy na cedzak i odsączamy
Lekka sałatka z roszponki i szczypiorku
Kukurydzę konserwową odsączamy na cedzaku z zalewy
Lekka sałatka z roszponki i szczypiorku
Umyty szczypiorek kroimy na bardzo drobno
Lekka sałatka z roszponki i szczypiorku
Umyte pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki
Lekka sałatka z roszponki i szczypiorku
Do warzyw dodajemy jogurt i przyprawy, mieszamy