Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i roszponką
Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju z przyprawą gyros. Słonecznik uprażyć. Pomidora umyć i pokroić na paseczki.
Cebulę obrać i pokroić na cienkie paski. Roszponkę (ok.2-3 garści) opłukać i osuszyć. Do miski przełożyć mięso, roszponkę, pomidory i cebulę oraz słonecznik.
Musztardę wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, rozgniecionym czosnkiem. Sosem polać sałatkę. Posypać bazylią i wymieszać.
Cebulę obrać i pokroić na cienkie paski. Roszponkę (ok.2-3 garści) opłukać i osuszyć. Do miski przełożyć mięso, roszponkę, pomidory i cebulę oraz słonecznik.
Musztardę wymieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, rozgniecionym czosnkiem. Sosem polać sałatkę. Posypać bazylią i wymieszać.