iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lekki obiadek, czyli kasza jaglana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekki obiadek idealny na poświąteczne dni, czyli kasza jaglana z twarożkiem i jajkiem sadzonym.

Lekki obiadek, czyli kasza jaglana

Składniki:

Lekki obiadek, czyli kasza jaglana

 

 

Sposób przygotowania:

Lekki obiadek, czyli kasza jaglana
Kasze jaglaną gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy ,mieszamy . Cebulę obieramy złupiny i drobno siekamy . Masło rozpuszczamy i podsmażamy drobno posiekaną cebulkę za zło. Dodajemy do kaszy -mieszamy. Jajko wbijamy na patelnie i smażymy ,doprawiamy solą. Twaróg półtłusty kruszymy i solimy . Doprawiamy ziołami prowansalskimi. Na talerz wykładamy ciepła kasze posypujemy twarogiem i nakąłdamy usmażone jajko. Podajemy.