Sposób przygotowania:
Lekkie ciasto owocowe z galaretką
Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier porcja mi. Kiedy masa będzie gładka piana, to dodajemy żółtka. Potem przesiać mąkę i dodać, proszek i wódkę na końcu, już tylko mieszając łyżka. Pieczemy w nagrzanym do 180 st. Piekarniku przez 30 min. Masa: Ugotować budyń śmietankowy na bazie wody, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy będzie gęste wsypać galaretkę ciągle mieszając. Po ostudzić dodać serek i zmiksować na gładko, wylać na biszkopt. Galaretka: Na tamtej masie ułożyć dowolne owoce, galaretkę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przestudiować i gestniejaca przelać na naszą masę. Całość wkładamy do lodówki, aż galaretka stężenie. Smacznego!