Sposób przygotowania:
Lekkie ciasto
Przygotowanie:
Masło chłodzić w lodówce.Gdy będzie zimne wyjąć i pokroić w plastry.Na stolnicę wysypać mąkę,dodać masło,dwie łyżki wody,szczyptę soli.Całość dokładnie wymieszać i wyrobić.Zrobić kulę,nakłuć w kilku miejscach i przełożyć na blachę.Piec ok.10 minut do zarumienienia się ciasta.Ułożyć na nim wiśnie.Śmietankę dolać do cukru i jajek,wylać na ciasto.Piec aż powstanie rumiana skorupka na wierzchu.
Masło chłodzić w lodówce.Gdy będzie zimne wyjąć i pokroić w plastry.Na stolnicę wysypać mąkę,dodać masło,dwie łyżki wody,szczyptę soli.Całość dokładnie wymieszać i wyrobić.Zrobić kulę,nakłuć w kilku miejscach i przełożyć na blachę.Piec ok.10 minut do zarumienienia się ciasta.Ułożyć na nim wiśnie.Śmietankę dolać do cukru i jajek,wylać na ciasto.Piec aż powstanie rumiana skorupka na wierzchu.