Sposób przygotowania:
Lekki sernik z jogurtu bałkańskiego
Upiec kruche ciasto - ja dodałam do niego kisiel morelowy aby się komponował owocowo z serniczkiem.
Białka jaj ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym następnie dolać olej lub oliwę ,wsypać proszek budyniowy (lub kiślowy),następnie dodać jogurt i proszek do pieczenia oraz aromat.
Delikatnie połaczyć z ubitymi białkami i część masy wylać na podpieczone kruche ciasto.Teraz poukładać dowolne owoce z puszki cienko pokrojone i wylać resztę masy.Owoce można zastąpić rodzynkami.Piec w temperaturze 180 stopni przez ok.1 godzinę.
Po upieczeniu polać polewą cytrynową i czekoladową i zrobić widelcem wzorki. Ja do pieczenia biszkoptu dodałam budyń
Białka jaj ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym następnie dolać olej lub oliwę ,wsypać proszek budyniowy (lub kiślowy),następnie dodać jogurt i proszek do pieczenia oraz aromat.
Delikatnie połaczyć z ubitymi białkami i część masy wylać na podpieczone kruche ciasto.Teraz poukładać dowolne owoce z puszki cienko pokrojone i wylać resztę masy.Owoce można zastąpić rodzynkami.Piec w temperaturze 180 stopni przez ok.1 godzinę.
Po upieczeniu polać polewą cytrynową i czekoladową i zrobić widelcem wzorki. Ja do pieczenia biszkoptu dodałam budyń