Sposób przygotowania:
Lekki sos do przekąsek
1. Jogurt wlewamy do miseczki.
2. Ogórka kroimy w bardzo drobną kostkeczkę dodajemy do jogurtu. Jeśli chcemy uzyskać gładką konsystencję dipu - ogórka rozdrabniamy za pomocą blendera, po czym dodajemy go do jogurtu.
3. Szczypiorek lub koperek drobno siekamy i mieszamy z jogurtem.
4. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
5. Podajemy z zimnymi przystawkami i przekąskami.
2. Ogórka kroimy w bardzo drobną kostkeczkę dodajemy do jogurtu. Jeśli chcemy uzyskać gładką konsystencję dipu - ogórka rozdrabniamy za pomocą blendera, po czym dodajemy go do jogurtu.
3. Szczypiorek lub koperek drobno siekamy i mieszamy z jogurtem.
4. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
5. Podajemy z zimnymi przystawkami i przekąskami.