Sposób przygotowania:
Lekkie ciasto jogurtowo- owocowe
Jaja umyć wybić do miseczki, dodać cukier utrzeć. Mąkę przesiać, dodać do masy jajecznej oraz proszek do pieczenia.Wyrobić.Natłuścić blaszkę wyłożyć na nią ciasto i piec około 25 min. w temp. ok 175-180 stopni. Po upieczeniu ostudzić. Dwie galaretki rozpuszczamy w szk gorącej wody, mieszając ostudzić. Owoce myjemy i osuszamy. Do rozpuszczonej i ostudzonej galaretki dodajemy jogurt, połowę owoców miksujemy i dodajemy stopniowo do masy, następnie dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szk wody. Mieszamy i schładzamy w lodówce ok 20 min. Gdy masa zaczyna gęstnieć wylewamy ją na upieczone ciasto i wstawiamy do lodówki. Na wierzchu ciasta wykładamy resztę owoców. Dwie następne galaretki rozpuszczamy 2 i pól szk gorącej wody studzimy.Gdy zacznie galaretka gęstnieć wylewamy na owoce. Wstawiamy do lodówki by ciasto zastygło. Smacznego!!
Natala1210