anetka

anetka

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Lekkie leczo

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Obiad na piątkę z plusem

Lekkie leczo

Składniki:

Lekkie leczo

 

Sposób przygotowania:

Lekkie leczo

Rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy,wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki,dusimy ok. 10 min. Cukinię obieramy, wydrążamy środek, miąższ kroimy w kostkę, pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę, paprykę i filet też kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do pieczarek,dusimy do miękkości,na koniec wrzucamy pokrojone w drobną kosteczkę ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.