Sposób przygotowania:
Lekko malinowe tiramisu
Kawę wsypujemy do miseczki, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Zimną śmietankę ubijamy razem z cukrem na sztywno. Dodajemy do ubitej śmietanki po 1 łyżce mascarpone cały czas miksując. Na koniec dodajemy sok malinowy i razem miksujemy. Przygotowujemy pucharki.
Biszkopty na 2 sekundy zanurzamy w kawie i wkładamy na dno pucharków.
Na ciastka wkładamy po czubatej łyżce masy serowej i wyrównujemy.
Układamy kolejne warstwy: biszkopty nasączone w kawie, masa serowa, biszkopty nasączone w kawie i masa serowa.
Wyrównujemy i górę posypujemy kakao.
Zimną śmietankę ubijamy razem z cukrem na sztywno. Dodajemy do ubitej śmietanki po 1 łyżce mascarpone cały czas miksując. Na koniec dodajemy sok malinowy i razem miksujemy. Przygotowujemy pucharki.
Biszkopty na 2 sekundy zanurzamy w kawie i wkładamy na dno pucharków.
Na ciastka wkładamy po czubatej łyżce masy serowej i wyrównujemy.
Układamy kolejne warstwy: biszkopty nasączone w kawie, masa serowa, biszkopty nasączone w kawie i masa serowa.
Wyrównujemy i górę posypujemy kakao.