Sposób przygotowania:
Babeczka czekoladowa z Tiramisu, mała wg.Irenki
Dwa białka ubijamy na puszystą masę ze szczyptą soli. Stopniowo dosypujemy cukier puder. Dodajemy po jednym żółtku, teraz pomalutku cały czas ubijając wlewamy olej i likier Tiramisu.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i łączymy z masą. Na koniec dodajemy budyń czekoladowy i delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Formę do babki smarujemy olejem i posypujemy kaszką manną. Wylewamy gotową masę. Pieczemy, wyjmujemy z piekarnika, studzimy.
To jest przepis na małą foremkę 20 cm.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i łączymy z masą. Na koniec dodajemy budyń czekoladowy i delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Formę do babki smarujemy olejem i posypujemy kaszką manną. Wylewamy gotową masę. Pieczemy, wyjmujemy z piekarnika, studzimy.
To jest przepis na małą foremkę 20 cm.