Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1317]

Lemoniada migdałowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna lemoniada, która ugasi pragnienie - nie tylko w upały. Połączenie cytryny z migdałami jest rewelacyjne!

Lemoniada migdałowa

Składniki:

Lemoniada migdałowa

 

  • 1 cytryna
  • 500 ml wody (dowolnie nasyconej)
  • syrop migdałowy (ilość wg smaku)

Sposób przygotowania:

Lemoniada migdałowa
Cytrynę należy dokładnie umyć, osuszyć i wycisnąć z niej sok.

Do wody (najlepiej w butelce) dodać sok z cytryny i syrop migdałowy (ilość według smaku).

Całość dokładnie wymieszać. (Najlepiej energicznie potrząsać zawartością butelki.)

Lemoniadę można schłodzić i podawać z dodatkowymi plasterkami cytryny.

Tagi:

napoje