Sposób przygotowania:
Grecki sernik jogurtowy
Pieczenie ciasta zacznij od przygotowania spodu.
Biszkopty zetrzyj na tartce po czym dodaj do nich rozpuszczone masło i jedno żółtko, wszystko razem dokładnie wymieszaj, całość powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Tak przygotowany spód równomiernie rozsyp po dnie tortownicy delikatnie go przy tym dociskając.
Jajka wybij oddzielając przy tym białka od żółtek, białka ubij na sztywną pianę a żółtka utrzyj z cukrem. Do miski włóż gęsty grecki jogurt i dodaj do niego żółtka, mąkę ziemniaczaną, sok i skórkę z cytryny oraz płynne masło, całość dokładnie wymieszaj po czym dodaj pianę z białek.
Tak przygotowaną masę sernikową przelej do tortownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 130stop na około 2 godziny.
Biszkopty zetrzyj na tartce po czym dodaj do nich rozpuszczone masło i jedno żółtko, wszystko razem dokładnie wymieszaj, całość powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Tak przygotowany spód równomiernie rozsyp po dnie tortownicy delikatnie go przy tym dociskając.
Jajka wybij oddzielając przy tym białka od żółtek, białka ubij na sztywną pianę a żółtka utrzyj z cukrem. Do miski włóż gęsty grecki jogurt i dodaj do niego żółtka, mąkę ziemniaczaną, sok i skórkę z cytryny oraz płynne masło, całość dokładnie wymieszaj po czym dodaj pianę z białek.
Tak przygotowaną masę sernikową przelej do tortownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 130stop na około 2 godziny.
Magdalena88
niezły kąsek
robaczek
Czekoladka 2