zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Tort z bitą śmietaną i owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne torcik z sezonowymi owocami. Idealny na każdą okazję a nawet bez niej. Dla każdego coś pysznego.

Tort z bitą śmietaną i owocami

Składniki:

Tort z bitą śmietaną i owocami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tort z bitą śmietaną i owocami
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować owoce.

Białka ubić z cukrami, dodac stopniowo żółtka a na koniec dodać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

Masę wyłożyć do tortownicy i piec biszkopt 35 minut w 150 stopniach.

Biszkopt wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na 3 placki.

Ubić smietanę. Pierwszy placek nasączyć, wylożyć śmietanę, dodac owoce i czynnośc powtórzyć.

Tort udekorować śmietaną i owocami, schłodzić w lodówce. 

Tagi:

tort ciasto owoce