Sposób przygotowania:
Tort z bitą śmietaną i owocami
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować owoce.
Białka ubić z cukrami, dodac stopniowo żółtka a na koniec dodać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Masę wyłożyć do tortownicy i piec biszkopt 35 minut w 150 stopniach.
Biszkopt wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na 3 placki.
Ubić smietanę. Pierwszy placek nasączyć, wylożyć śmietanę, dodac owoce i czynnośc powtórzyć.
Tort udekorować śmietaną i owocami, schłodzić w lodówce.
Białka ubić z cukrami, dodac stopniowo żółtka a na koniec dodać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Masę wyłożyć do tortownicy i piec biszkopt 35 minut w 150 stopniach.
Biszkopt wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na 3 placki.
Ubić smietanę. Pierwszy placek nasączyć, wylożyć śmietanę, dodac owoce i czynnośc powtórzyć.
Tort udekorować śmietaną i owocami, schłodzić w lodówce.