agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Letni sorbet arbuzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sorbert arbuzowy na lato

Letni sorbet arbuzowy

Składniki:

Letni sorbet arbuzowy

 

  • arbuz 1 szt
  • martini bianco 200 ml
  • martini Rosso 200
  • sok wieloowocowy 150 ml
  • lód 10 kostek

Sposób przygotowania:

Letni sorbet arbuzowy
Przygotować w pierwszej kolejności składniki na sorbet z arbuza. Arbuza schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Arbuza umyć bardzo dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć go ręcznikami papierowymi i przeciąć na połowę, wydrążyć miąższ z obu połówek arbuza, pestki usunąć. Miąższ rozdrobnić przy pomocy blendera aż powstanie jednolita masa, wlać soki wieloowocowy, następnie dodaćmartini bianco oraz rosso, porcjować do wysokich szklanek lub do dzbanka, wrzucić kostki lodu. Delektować się wspaniałym smakiem.

Tagi:

lody