p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Sorbet arbuzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sorbet arbuzowy ozdobiony melisą

Sorbet arbuzowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sorbet arbuzowy

 

  • 1/4 szt arbuz,
  • 2 łyżki sok z cytryny,
  • 1 łyżka cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Sorbet arbuzowy
Arbuz powinien być słodki i bez pestek, pokroić na kawałki, wlać sok z cytryny i dodać 1 łyżkę cukru pudru. Następnie wstawić do zamrażalnika na 2 godziny.
Kiedy będą prawie zamrożone zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić z powrotem do zamrażarki na noc. Po wyjęciu jeszcze raz zmiksowałam, nakładałam łyżką do pucharka i ozdobiłam świeżymi listkami melisy.
Sorbet arbuzowy
Sorbet arbuzowy
Etap 2
Sorbet arbuzowy
Etap 3