justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Sorbet arbuzowy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetnie chłodzi, smakuje i wygląda.

Sorbet arbuzowy 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sorbet arbuzowy 4

 

  • pół dużego dojrzałego arbuza
  • sok z 1 limonki
  • 2 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Sorbet arbuzowy 4
Oddzielamy miąższ arbuza od skórki, następnie kroimy owoc na kawałki i wyciągamy wszystkie pestki. Przekładamy arbuza do blendera Cytrynę rolujemy na blacie aby uzyskać więcej soku który dodajemy do arbuza , na koniec wsypujemy cukier i wszystko miksujemy na jednolitą masę. Po zmiksowaniu przełożyć do naczynia i wstawić do lodówki. Lekko zamrozić. Ponownie przełożyć do miksera i zmiksować. Przełożyć do salaterki i udekorować. Nie ma nic lepszego niż domowy sorbet, dzieci go uwielbiają a w wersji dla dorosłych można dodać alkohol np. szampana. Polecam !!!
Sorbet arbuzowy 4
Arbuza kroimy na części i odcinamy skórkę
Sorbet arbuzowy 4
Nastęonie arbuza kroimy na kawałki i wyciągamy pestki
Sorbet arbuzowy 4
Dodajemy cukier i miksujemy w blenderze.
Sorbet arbuzowy 4
Wlewamy do niskiego pojemnika i zrozimy.