Jojo

Jojo

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Letnia salatka.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przekaska lub letnia kolacja . Polaczenie smakow ktore bardzo przypadlo do gustu mojej rodzince.

Letnia salatka.

Składniki:

Letnia salatka.

 

  • Na 3 porcje :
  • 1 opak. 125g rucoli
  • 1 opak. 250g serka typu Feta lub Patros
  • miazsz z 1/4 sredniego arbuza / bez pestek/
  • 1 opak. 250g wedzonego boczku pokrojonego w kostke
  • swiezo zmielony czarny pieprz
  • balsamico - creme

 

 

Sposób przygotowania:

Letnia salatka.
Rucole oplukac i osuszyc. Serek i miazsz z arbuza pokroic w kostke. Boczek podsmazyc i wyjac na papierowy reczniczek - zeby pozbyc sie nadmiaru tluszczu. Na talerzach ukladac rucole, ser, arbuza, dodac skwarki z boczku i posypac swiezo zmielonym pieprzem. Calosc polac kremem balsamico / ok 2 lyzki na porcje /. Salatke podalam ze swiezym bialym pieczywem.

Tagi:

beza bezy