Sposób przygotowania:
Letnie trio - czyli przyprawa domowej roboty
1. Pomidory pokrój w ćwiartki, posyp delikatnie solą i wystaw na słońce lub do suszarki i susz do momentu, aż będą płaskie i pomarszczone. Nie mogą być wilgotne.
2. Bazylię oczyść i ususz na słońcu.
3. Czosnek pokrojony w plasterki ususz.
4. Ususzone pomidory zmiel w drobne kawałeczki.
5. Czosnek i bazylię również zmiel.
6. Wszytskie zmielone składniki dokładnie połącz ze sobą i przesyp do szczelnego pojemnika.
2. Bazylię oczyść i ususz na słońcu.
3. Czosnek pokrojony w plasterki ususz.
4. Ususzone pomidory zmiel w drobne kawałeczki.
5. Czosnek i bazylię również zmiel.
6. Wszytskie zmielone składniki dokładnie połącz ze sobą i przesyp do szczelnego pojemnika.