Sposób przygotowania:
Kostka rosołowa bez konserwantów
Wykonanie: składniki posiekać na kaszkę blenderem, tarką lub nożem
1.Posiekaną cebulę i por podsmażamy na małej ilości oleju 2-3 min.
2.Dodać pozostałe warzywa i 50 ml wody zmniejszyć grzanie, dusić pod przykrywką mieszając co jakiś czas – 10-15 min. (dodać wody gdy będzie trzeba)
3.Wyłączyć kuchenkę. Dodać przyprawy III i dokładnie wymieszać z ciepłymi jeszcze warzywami na patelni
4.Wyłożyć do miseczki i przykryć folią i do lodówki na kilka godzin by się przegryzły zapachy
5.Wkładamy do foremek silikonowych na babeczki – 14 porcji i do zamrażarki, po zamarznięciu do woreczka przełożyć.
1.Posiekaną cebulę i por podsmażamy na małej ilości oleju 2-3 min.
2.Dodać pozostałe warzywa i 50 ml wody zmniejszyć grzanie, dusić pod przykrywką mieszając co jakiś czas – 10-15 min. (dodać wody gdy będzie trzeba)
3.Wyłączyć kuchenkę. Dodać przyprawy III i dokładnie wymieszać z ciepłymi jeszcze warzywami na patelni
4.Wyłożyć do miseczki i przykryć folią i do lodówki na kilka godzin by się przegryzły zapachy
5.Wkładamy do foremek silikonowych na babeczki – 14 porcji i do zamrażarki, po zamarznięciu do woreczka przełożyć.