Sposób przygotowania:
Letnio-jesienne lekkie śniadanie
Opłukać i osączyć listki rukoli - ułożyć na talerzu i lekko skropić olejem oraz sokiem z cytryny.
Na rukoli ułożyć plasterki jajek na twardo, a na nich plasterki pomidorków koktajlowych.
Pomiędzy jajkiem ułożyć miękki ser pleśniowy typu brie albo camembert. Środek przybrać cząstkami niewielkich pomidorów. Składniki posypać solą morską, mielonym kolorowym pieprzem, wędzoną papryką słodką albo pikantną i listkami bazylii greckiej oraz natki pietruszki.
Wierzch skropić sokiem z cytryny ułatwiło olejem bazyliowym.
Podawać zaraz po przygotowaniu.
Na rukoli ułożyć plasterki jajek na twardo, a na nich plasterki pomidorków koktajlowych.
Pomiędzy jajkiem ułożyć miękki ser pleśniowy typu brie albo camembert. Środek przybrać cząstkami niewielkich pomidorów. Składniki posypać solą morską, mielonym kolorowym pieprzem, wędzoną papryką słodką albo pikantną i listkami bazylii greckiej oraz natki pietruszki.
Wierzch skropić sokiem z cytryny ułatwiło olejem bazyliowym.
Podawać zaraz po przygotowaniu.