Sposób przygotowania:
Salatka do obiadu z pomidorem i ogórkiem kiszonym
Cebulę obrać o pokroić w piórka lub w kostkę, pomidory żółte i czerwone opłukać i pokroić drobniej. Paprykę żółtą opłukać, następnie pozbawić nasion i pokroić w koskę. Ogórki małosolne kiszone wyjąć z wody i pokroić w kostkę.
Dodać pomidorki suszone, ananasy z puszki pokrojone w kostkę. Całość polać oliwą z oliwek i posypać ziołami ulubionymi, przyprawić pieprzem kolorowym lub czarnym.
Podawać jako przekąskę lub do obiadu do drugiego dania.
Dodać pomidorki suszone, ananasy z puszki pokrojone w kostkę. Całość polać oliwą z oliwek i posypać ziołami ulubionymi, przyprawić pieprzem kolorowym lub czarnym.
Podawać jako przekąskę lub do obiadu do drugiego dania.
danielek