Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Letnio-jesienne lekkie śniadanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sycące śniadanie bez węglowodanów, za to ze sporą zawartością białka i witamin - piękne kolorystycznie i bardzo smaczne.

Letnio-jesienne lekkie śniadanie

Składniki:

Letnio-jesienne lekkie śniadanie

 

Sposób przygotowania:

Letnio-jesienne lekkie śniadanie
Opłukać i osączyć listki rukoli - ułożyć na talerzu i lekko skropić olejem oraz sokiem z cytryny. 

Na rukoli ułożyć plasterki jajek na twardo, a na nich plasterki pomidorków koktajlowych.

Pomiędzy jajkiem ułożyć miękki ser pleśniowy typu brie albo camembert. Środek przybrać cząstkami niewielkich pomidorów. Składniki posypać solą morską, mielonym kolorowym pieprzem, wędzoną papryką słodką albo pikantną i listkami bazylii greckiej oraz natki pietruszki.

Wierzch skropić sokiem z cytryny ułatwiło olejem bazyliowym. 

Podawać zaraz po przygotowaniu.