zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Likier bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przydatność do spożycia ok.2 miesięcy

Likier bananowy

Składniki:

Likier bananowy

 

  • 6 dojrzałych bananów
  • 6 łyżek soku cytrynowego
  • 2 żółtka
  • 2 paczki cukru waniliowego
  • 200g cukru pudru
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 500 ml białego rumu

Sposób przygotowania:

Likier bananowy
Banany włożyć do wysokiego garnka i porządnie zmiksować.Dodac resztę składników-oprócz rumu-i dalej miksować,w tym czasie (nie przerywając miksowania) powoli wlewamy rum.Rozlewamy do butelek i przechowujemy w lodówce.
UWAGA-likier zmienia kolor ale nie wpływa to na jego smak.