Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Likier jajeczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smaczny likier jajeczny..

Likier jajeczny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Likier jajeczny

 

  • 7 żółtek
  • 0,5 litra wódki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Likier jajeczny
Oddzielić białka od żółtek. Białka odłożyć (nie będą potrzebne, do zrobienia likieru) Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Puszkę z mlekiem skondensowanym otworzyć i przelać do utartych żółtek. Dobrze wymieszać. Dolać wódkę i całość przelać do butelek. Następnie wstawić do lodówki do schłodzenia.
Likier jajeczny
Żółtka należy dokładnie utrzeć z cukrami dodajac pozostałe składniki